Help! Goede voornemens!

Help! Goede voornemens!
Helaas is het mij nog nooit gelukt ,om bij de aanvang van het nieuwe jaar, me aan 1 goed voornemen te houden. Traditie getrouw heb ik het echt wel tig keer geprobeerd, maar ik doe het niet meer. Dit wil niet zeggen dat ik helemaal niets meer doe aan veranderingen. Ik zal kort uitleggen waarom ik denk dat het mij niet lukt en een grote kans bestaat dat dit ook voor jou geld!
Wanneer we een voornemen hebben om bijvb per 1 januari gezonder te leven, dan begint het al met het eerste obstakel, het is echt niet concreet, de eerste stap is toch echt om het concreet te maken. Ik rook niet meer. Mooi dat ons menselijk brein dit heeft verzonnen en het kom ter nu op aan dat je wilskracht nodig hebt om het voornemen vol te houden. Helaas hebben jullie dat zelf waarschijnlijk ook ondervonden, wilskracht is niet onuitputtelijk, die raakt op, daarom hebben we motivatie nodig en die motivatie moet “echt” zijn, want hiermee moeten we de moeilijke momenten, waarin we door emoties worden overspoelt, overleven …en dat valt niet altijd mee. Die emoties ,die vaak vanuit ons onbewuste worden gestuurd, zijn ontzettend lastig in goede banen te leiden. Wanneer de emoties op de voorgrond staan dan denken we anders en dan lukken de goede voornemen niet meer. Dan kunnen we dus nooit iets veranderen? Nee hoor, dat kan wel, hieronder een paar tips:
1. neem kleine stappen,
2. zorg dat ze concreet zijn
3. weet waarom je de verandering graag wilt
4. begin er uitgerust aan (dat is voor de meeste mensen dus niet 1 januari)
5. zorg dat je start zonder extra stressfactoren in jouw omgeving.
6. Wanneer je merkt dat je in cirkels draait of dat je steeds in de hetzelfde patroon beland, dan is er werk aan de winkel voor jou!
Op een diepere laag levert jouw handelen jou nog steeds wat op? of welke belemmeringen heb je onbewust om niet hoeven veranderen? Wat houdt je tegen? Wanneer je met inzet van paarden coacht, zul je merken dat je heel snel tot de kern van je vraag komt, paarden reageren niet op jouw ratio, maar op jouw emoties, en daarmee reageren zij op “de vraag achter de vraag”, ben je nieuwsgierig wat hiermee wordt bedoeld? Ervaar het zelf in een coachsessie met inzet van paarden.
Oja en ik heb wel een voornemen voor 2016! Ik probeer het nog een keer…..en nog een keer….
Eentje die haalbaar en concreet is, die mij steeds motiveert en er is weinig wilskracht voor de nodig, eentje die juist energie geeft! Mijn goede voornemen voor 2016
Elke twee weken mijzelf de volgende vragen stellen:
• Is wat ik doe ook wat ik echt wil?
• Krijg ik energie van wat ik doe, of kost het energie wat ik doe?
• Hoe zit het met de totale balans…
Om het eenvoudig te maken, kun je in je telefoon elke  twee weken een alarm laten afgaan en als je dat piepje hoort, creëer je een moment voor jezelf en bovenstaande vragen. Dit nav deze coachkaart-tekst: “wij moeten verstandig omgaan met onze energie, zodat wij erover kunnen beschikken als het echt nodig is”.(3-pk)

Wat zijn jouw goede voornemens?
Lieve groet Rebecca